U bent hier: Home » Over ons

Over ons

tanktransport

Van Tiel Transport is een gespecialiseerd transportbedrijf in tank-, container-, bulk-, koel transport, ADR transport, Flexitanks en distributie. Van Tiel heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardig partner als het gaat om vraagstukken op het gebied van transport. De onderneming is gevestigd in Schiedam en beschikt over eigen op- en overslagfaciliteiten.

Van Tiel Transport onderscheidt zich in de markt door een grote mate aan flexibiliteit, direct contact met de klant en een state of the art automatiseringssysteem. Van Tiel is bovendien een familiebedrijf, waarbij sterk wordt gehecht aan hoge normen en waarden en bewust keuzes worden gemaakt voor Nederlandse chauffeurs en hoogwaardig materieel. Dat laatste om de CO2-Footprint zo klein mogelijk te maken.

Historie

Historie

Van Tiel Transport werd in 1928 opgericht door Henk van Tiel. Het transportbedrijf omvatte een kolenzaak, stalhouderij, boerenmelkvervoer en fourage. Pas na de tweede wereldoorlog werd meer en meer ingezet op transportactiviteiten, waarbij dumpauto's van het Engelse en Amerikaanse leger werden gekocht, die geprepareerd werden tot civiele voertuigen. In 1948 overleed de oprichter Henk van Tiel en werd het bedrijf overgenomen door broer Leendert van Tiel. Geen onbekende naam in de transportwereld, want hij was al jaren werkzaam als chef transport bij Van Grieken Melk in Den Haag. In 1958 kwam Leo van Tiel in de zaak. Hij begon als bijrijder, werd vervolgens zelf chauffeur en vanaf 1964 is hij eigenaar. De onderneming groeide onder zijn leiding uit tot wat het nu is en gaf het stokje in 2006 over aan zijn zoon Hjalmar, die de jaren ervoor ook ervaring had opgedaan o.a. als chauffeur en planner. De activiteiten werden onder andere uitgebreid met op- en overslag, dat naadloos aansluit op de transportactiviteiten.

Van Tiel Transport was tot 1989 gevestigd in Kethel, een oude dorpskern in de gemeente Schiedam. Vanwege de uitbreidingen werd verhuisd naar het huidige onderkomen aan de Wilhelmina Haven in Schiedam met een uitstekende bereikbaarheid. De vloot is inmiddels uitgegroeid tot ruim 40 trekkende eenheden en er zijn 46 medewerkers. Van Tiel is sinds 1993 ISO 9001-gecertificeerd.

  

  

vantiel-historie   

Kwaliteit

Kwaliteit

Van Tiel Transport was een van de eerste transportbedrijven die ISO 9001 gecertificeerd werd. De onderneming beschikt daarnaast over een afvalstoffenvergunning en het GMP-certificaat. Het complete wagenpark en alle chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd.

Van Tiel Transport is ISO 9001 gecertificeerd   Van Tiel transport heeft een GMP certificaat

Van Tiel Transport hanteert een kwaliteitsbeleid. Dit houdt het volgende in: te zorgen dat de kwaliteit van de activiteiten op het gebied van transport van goederen, zowel nationaal als internationaal, is gewaarborgd. Tevens is hiermee de continue verbetering van de kwaliteit geborgd alsmede constante aandacht voor klanttevredenheid. Bovendien tracht de directeur op deze wijze zich te onderscheiden van een gemiddeld transportbedrijf en zo de concurrentiepositie op de (inter)nationale transportmarkt te verbeteren.

Groen op de weg

Groen op de weg

Van Tiel Transport vindt het belangrijk dat het materieel up-to-date is. In de laatste vier jaar is fors geïnvesteerd in het wagenpark, dat nu vrijwel geheel Euro 5 en Euro 6 is. Van Tiel Transport voldoet daarmee aan de nieuwste milieunormen, maar is bovendien ook groen op weg.

Het nieuwe rijden
De chauffeurs van Van Tiel Transport zijn getraind in het nieuwe rijden. Wij vinden het belangrijk dat de chauffeurs bij zijn op hun vakgebied en weten hoe zij met het materieel om moeten gaan.

Zuinig Rijden zorgt voor een beter inzicht in de factoren, die de  efficiency beïnvloeden in verhouding tot het brandstofverbruik en de veiligheid. Het leidt bovendien tot 5% brandstofbesparing. Van Tiel heeft in haar beleid opgenomen dat de training iedere twee jaar wordt herhaald. Zuinig Rijden brengt bovendien een forse vermindering in brandstofverbruik en CO2-uitstoot met zich mee.

BBS-training: Code95
Van Tiel Transport vindt het belangrijk haar chauffeurs voortdurend op te leiden. De chauffeurs hebben allemaal een BBS-training gevolgd. Behaviour Based Safety (BBS) is speciaal bestemd voor chauffeurs die in hun werkzaamheden te maken hebben met het vervoer van chemicaliën. BBS vormt een onderdeel van SQAS (Safety and Quality Assessment System).

In de BBS-training wordt onder mee aandacht geschonken aan:

  • Gevaren en risico’s onderkennen
  • Juiste afstelling van de spiegels
  • Manoeuvreren: ‘Kan het veiliger?’
  • Controle van het voertuig, voor en na de rit
  • Veiligheid bij laden en lossen
  • Veiligheidsvoorzieningen op de truck

In de training wordt ook aandacht besteed aan Het Nieuwe Rijden. Defensief en anticiperend rijgedrag voorkomt ongevallen en vergroot de verkeersveiligheid. De trainingen maken onderdeel uit van een trainingsprogramma dat voldoet aan de EU-richtlijn 2003/59/EG met betrekking tot 35 uur verplichte nascholing van beroepschauffeurs (Code 95), waaraan iedereen sinds september 2016 moet hebben voldaan.

Onze referenties

Onze referenties

Wij verlenen diensten voor o.a. de volgende opdrachtgevers. Klik op het logo voor de website.